Kleine veranderingen, groot resultaat.

Worstel jij wel eens met nieuwe voornemens, veranderingen of het implementeren van nieuwe gewoonten?

Je hebt vast de beste intenties hoewel .. op een bepaalde manier … komt er steeds iets tussen waardoor je het voornemen niet haalt.

Meestal zijn de obstakels een natuurlijke reactie op verandering. Als gevolg gaan veranderingen vaak samen met een oncomfortabel gevoel of angst.

Maar wat als verandering geen uitdaging zou zijn?
Wat als er een simpele methode zou zijn die je kan helpen bij deze mentale reactie?
Overweeg de Kaizen benadering voor veranderingen.

Robert Maurer, de ateur van ‘The Spirit of Kaizen’, gelooft dat kleine stappen vaak makkelijker en effectiever zijn. We zijn van nature gebouwd met weerstand tegen veranderingen, we houden van onze routines. Dus als we een grote verandering aanbrengen in deze routine, zal ons brein protesteren en daarmee onze wil en motivatie uitdagen.
Dit gevecht is uitputtend. Aan de andere kant, kunnen hele kleine veranderingen ons brein wel onopvallend binnensluipen. En als deze kleine verandering steeds herhaald wordt, is de verandering gemaakt zonder het brein te verstoren.

Wat betekent dit voor je?
Er is niets mis met je!
Je bent niet lui of ongemotiveerd. Verandering is voor de meeste mensen moeilijk, dus stop met jezelf te pijnigen.

Wat zijn Kaizen’s grondprincipes?
Vraag kleine vragen
Denk kleine gedachtes
Neem kleine acties
Los kleine problemen op

Veel mensen worstelen met afvallen en bewegen. Hierbij een voorbeeld hoe Kaizen zou kunnen werken …

In plaats van het plan om 15 kilo af te vallen en je te commiteren aan een agressieve routine om je doel te bereiken, zou Kaizen beginnen met een klein doel. Bijvoorbeeld, als je op dit moment op geen enkele manier beweegt, begin dan met zoiets kleins als op één plaats 60 seconden te stappen.

Dat is uitvoerbaar, niet?
Dan ga je langzaam de tijd verhogen.
De sleutel tot succes is het herhalen van de actie.

Elke dag 1 minuut bewegen – elke dag – maakt een gewoonte. Verleng de tijd elke week en voordat je het weet … heb je een nieuwe gewoonte!

Oké, hoe zit dat dan met productiviteit? Goeie vraag.
Het antwoord ligt in het kiezen van een klein iets, gewoonte, actie die je wil veranderen en hier pas je de vier principes op toe. Je vraagt je af wat een kleine actie kan doen om dichter bij je doel te komen? Begin klein en bouw geleidelijk.

Voor meer productiviteit, weet wat je einddoel is, wat je leidt tot succes.
Ga dan voor een eerste kleine verandering – één verandering. Als je deze beheerst, ga voor een volgende kleine verandering, als je deze beheerst, ga voor een …

Je zult zien dat in korte tijd de nieuwe gewoonten je pad naar je doel steeds makkelijker maken en je steeds meer daar komt, waar je wil zijn.

Maak kleine stappen en krijg resultaat.